Artikel 2 - Pokertoernooi

Laatste nieuws

SEM Poker Texas Hold'em Toernooi


Na een geslaagd FIFA’15 toernooi is het nu tijd voor ons tweede evenement. Voor de eerste keer zal in Café de Sporthal in de Dioscuren een pokertoernooi plaatsvinden. Poker is een verzamelnaam voor het kaartspel dat bestaat uit verschillende varianten. Poker word gespeeld over de hele wereld. Texas Hold´em is hier de bekendste en meest gespeelde variant.


Texas Hold´em: Een korte uitleg van het spel

Het spel begint met het uitkeren van fiches, de stapel fiches heet een ‘stack’. Dan begint de dealer met delen en elke speler aan de tafel krijgt 2 kaarten in zijn hand. Vervolgens worden er 5 kaarten op tafel gelegd. De eerste ronde komen er 3 kaarten op tafel, dit heet de ‘flop’, daarna volgt de ‘turn’ om vervolgens te eindigen met de ‘river’. De ‘river’ is de laatste kaart die gespeeld word. Tussen deze momenten in kan iedereen inzetten. De winnaar met de hoogste combinatie wint. Er liggen 5 kaarten op tafel en de speler heeft 2 kaarten in zijn hand. Het doel van het spel is om de hoogst mogelijke kaartcombinatie te maken met deze kaarten. De speler met de hoogste combinatie wint de ronde.


SEM Poker Texas Hold’em Toernooi

Poker wordt gespeeld met de basisregels, maar bij een vriendengroep of in een voetbalkantine hanteert iedereen ook zijn eigen regeltjes. Het is bij iedereen bijna hetzelfde en toch heel anders. Hierdoor willen wij graag alvast melden dat wij onze eigen regels gebruiken en hier wordt niet van afgeweken. Het zijn de basisregels met een vleugje SEM, wij zullen hier niet van afwijken en geven onze dealers strikt de opdracht deze te volgen. Ook zullen we zorgen dat de regels op de site en op het toernooi zelf aanwezig zijn. Mocht er een misverstand ontstaan dan kan er direct gekeken worden wie het juist heeft. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets onduidelijk is en dan ligt het besluit uiteindelijk bij de dealer! Dit kan alleen overruled worden door het bestuur van SEM.


We hopen je te zien op 11 september! 


Tot dan!


Join our

EVENTS

Algemene voorwaarden

Press

© Stichting Evenementen Meierijstad